2009. január 20., kedd
Mandulás sütemény
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé 70% kakaótartalommal
1,5 dl tej
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg puha vaj
20 dkg barnacukor (ízlés szerint)
4 tojás
20 dkg darált mandula
vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés: A csokoládé felét széttördeljük, a tejbe tesszük, felforraljuk, hogy a csoki feloldódjon. Langyosra hűtjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. A cukrot a vajjal habosra kavarjuk, a tojásokat egyenként hozzáadjuk. Felváltva a masszához adagoljuk a sütőporos lisztet és a csokoládés tejet. A tésztának simának és sűrűn folyékonynak kell lennie. Végül az őrölt mandulát hozzákeverjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütjük. Sütés után legalább 10 percig a formában hagyjuk, ha kihűlt, a maradék csokival díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése